luni, 31 mai 2010

Cod galben in Bucuresti






Asa arata cerul in seara asta in Bucuresti,cand ne-am oprit la Real Berceni sa facem cumparaturi.Era ora 17.00.Cand am iesit,dupa vreo 30 de minute,incepuse ploaia.Ploua destul de linistit dar,pana am iesit din Bucuresti,ploaia s-a intetit.Nu stiu daca a fost vreo furtuna.
In schimb,am vorbit cu soacra mea la Gaesti si mi-a spus ca acolo ,la ora aia,era deja furtuna puternica,cu grindina,care a rupt copaci.

duminică, 30 mai 2010

Pe ultima suta de metri

Pentru ca nu mai am mult timp la dispozitie pana va veni pe lume printesica noastra :)) , ma grabesc sa termin de aranjat,plantat si curatat in gradina.Vreau ca,dupa ce nasc,sa nu se umple de buruieni in prima saptamana.Avand in vedere ca cel putin vreo 2 saptamani voi fi ocupata cu pupatul ,alintatul si admiratul noii membre a familiei :))

Nu ca nu as face-o si dupa,dar la inceput cred ca imi va fi imposibil sa ma despart de ea chiar si un minut.Plus ca nu voi putea,fizic,sa muncesc in gradina.

Deci ,ieri,ca si tot restul saptamanii trecute,am continuat lupta cu buruienile,am plantat rasaduri, si am mai legat rosiile pe care le-am si stropit ca le atinsese mana dupa atata ploaie.

Acum au mai ramas de plantat niste rasaduri de varzoase de toamna, si sa termin de plivit.Mai ales la flori ca nu am reusit sa mai ajung la ele de mai bine de o saptamana si asta se vede.Plus ca au mai rasarit niste flori din seminte semanate mai tarziu si nu as vrea sa le sufoce buruienile.



Am 4 soiuri de dovlecei in gradina,in 3 stadii de dezvoltare.Unii au deja boboci,altii au abia cativa cm,iar altii abia i-am semanat de 2 zile.
Ne de alta,dar asta vara i-am semanat pe toti odata si s-au terminat toti odata.Asa ca acum am pus asa,ca sa am pana in toamna tarziu.







Rosiile cumparate:

Aici se vede cum au fost atinse de mana.Frunzele bolnave le rup si le arunc departe de gradina.






Am si gladiole.Astea sunt inalte.Ieri am mai primit un castron plin cu bulbi de gladiole pitice,carora trebuie sa le fac loc in gradina saptamana viitoare.



Primula primita in dar de la sotul meu nu se lasa deloc.A facut flori incontinuu,semn ca ii place la mine :)







Craitele pitice stau sa infloreasca.Cele uriase inca nu au boboci.





Aici,in fundal ,se vede o portiune cu buruieni mari(care este chiar la jumatatea terenului,in fata foisorului) , la care nu am reusit sa ajung.Acolo vom pune gazon la primavara viitoare.Dupa aceasta parcela ,mai am una cam de 200 m2(spre gardul de la strada),unde am pus fasolea,ceapa,salata,ardei ,vinete,pastarnac si morcovi.Asta o voi folosi pana cand vom incepe constructia casei.


Ceapa rosie,pe care am plantat-o la 3 saptamani dupa cealalta galbena,a intrecut-o deja pe aceasta din urma ca marime si este foarte frumoasa.



Am descoperit vreo 3 nuci in gradina.De fapt 4 dar pe unul l-am taiat cu sapa din greseala.Acum astept sa vad care creste mai frumos pana la toamna ,ca sa il replantez intr-o margine din gradina mea de legume.


Trandafirii incep sa infloreasca pe rand si sunt o frumusete.


Rosiile din rasadnita mea arata frumos in gradina,desi nu sunt foarte mari.



Fasolea oloaga (galbena lata) careia i s-au ingalbenit frunzele si trebuie sa o intreb pe Elisa sa vad cu ce sa ii dau sa isi revina.



Aici se vede cum arata(in dreapta) ,plin de buruieni,si cum arata dupa ce am curatat :)






In dreapta jos,se vede robinetul scos de sotul meu si la care mi-a montat furtunul.Acum imi este mult mai usor sa ud.Nu mai trebuie sa car dupa mine 50 metri de furtun.Mai am un robinet scos si in capatul celalalt,spre intrarea in curte,unde am florile si inca o bucata de gradina de legume.

Aici am rosiile cumparate,si care deja au gogonelele destul de mari.Intre ele am pus si cateva salate,care au crescut mari de la cata apa pun pe santuri.


sâmbătă, 29 mai 2010

Friday flowers


joi, 27 mai 2010

Porumbul


Pentru ca eu am pus in gradina numai porumb de floricele,m-am gandit ca mi-ar prinde bine si din cel de fiert(sau copt,yammyyyy),mai ales ca ne place foarte mult,asa ca,fiind cam tarziu ca sa insamantez acum,am luat de la un vecin care il semanase foarte des si a trebuit rarit.Asa ca,in seara asta il voi planta in gradina.
Nu stiam,pana anul trecut,ca se poate replanta,insa am aflat de la vecina mea,tanti Mia,ca se poate,asa ca...de ce nu?!::)))))
Si,pentru ca habar nu aveam de cele mai multe dintre proprietatile terapeutice ale porumbului,m-am gandit sa dau un search pe Google si am ramas uimita de ceea ce am gasit,asa ca m-am gandit sa impartasesc cu voi toate aceste informatii.Poate vi se par interesante si utile asa , ca mie.
Porumbul este tonifiant pentru splina, pancreas si stomac, si are proprietati diuretice si antidispeptice. Se recomanda persoanelor care sufera de retentie hidrica, de proasta digestie si de anxietate. Porumbul sta la baza multor alimente cum ar fi mamaliga, corn flakes si pop corn. Din malai se pot pregati si dulciuri, paine sau biscuiti. Porumbul contine vitaminele B1 si B2.
""Medicamentele" obtinute din porumb sunt: boabele, matasea (adica stilurile si stigmatele florilor) si stiuletii fara boabe, toate avand proprietati terapeutice extraordinare.
Matasea de porumb, adica firele de culoare galbuie care ies din stiuletii verzi, este prima care se recolteaza, atunci cand boabele sunt inca imature (de la "porumbul de lapte"). Acum, in septembrie, mai gasim matase cu proprietati terapeutice in zonele de deal inalte, unde porumbul se coace mai tarziu, precum si in lanurile furajere, cultivate la inceputul verii. Firele se recolteaza simplu, prin taiere, dupa care se lasa la uscat in strat subtire, pana cand isi pierd elasticitatea si scot un sunet la frecare, asemanator celui al paielor uscate.
Boabele de porumb sunt cel mai usor de procurat, fiind folosite si ca aliment. Se recomanda malaiul necernut (nu cel grisat!), care pastreaza mare parte din calitatile terapeutice ale boabelor de porumb.
Cocenii, adica partea lemnoasa a stiuletelui care ramane dupa indepartarea semintelor, se folosesc numai dupa ce au fost uscati foarte bine. In acest scop, se pun in locuri calduroase si bine aerisite, unde se lasa vreme de 3-4 saptamani, asa incat sa piarda toata apa, devenind apti sa fie transformati intr-o cenusa cu calitati vindecatoare deosebite.

Cateva leacuri obtinute din porumb

Pulberea de matase de porumb se obtine prin macinarea plantei uscate cu rasnita electrica de cafea. Se administreaza jumatate de lingurita - o lingurita din aceasta pulbere, pe stomacul gol, de patru ori pe zi, in cure de 3-4 saptamani. Are efect calmant gastric, antiinflamator pentru tubul digestiv, stimulent al secretiei de bila, reglator hormonal (mai ales pentru femei) si antihemoragic.

Ceaiul de matase de porumb se obtine din 2-3 linguri de pulbere care se pun la macerat in jumatate de litru de apa, vreme de 8-10 ore (de seara pana dimineata), dupa care se filtreaza. Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta ramasa dupa filtrare se opareste cu inca jumatate de litru de apa clocotita, dupa care se lasa sa se raceasca si se filtreaza. In final se amesteca cele doua extracte, obtinandu-se aproximativ un litru de preparat, care se foloseste intern, pe parcursul unei zile. Acest extract complet este extraordinar ca diuretic, ca si calculolitic (dizolva si mai ales ajuta la eliminarea pietrelor la rinichi), ca depurativ in curele de slabire.

Mamaliga se obtine dintr-o jumatate de litru de apa clocotita in care se pun doua maini de faina de porumb, ce se fierb apoi vreme de aproximativ douazeci de minute, amestecand incontinuu, ca sa nu se prinda si sa nu se formeze cocoloase. Atunci cand amestecul a devenit consistent, mamaliga este gata si se poate lasa sa se raceasca. Despre folosirea ei terapeutica vom vorbi ceva mai departe.

Cenusa de coceni se prepara intr-un mod mai complex: douazeci de coceni de marime medie, bine uscati, se ard complet pe o tabla curata, iar cenusa obtinuta se pune intr-un litru de tuica tare sau in alcool alimentar de 40 de grade. Se lasa sa stea vreme de 16 zile, agitand continutul cat mai des, dupa care se mai lasa 48 de ore nemiscata (pentru a se decanta) si se filtreaza. Din lichidul inchis la culoare obtinut se administreaza cate o lingura de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, contra gastritei hipo-acide, contra indigestiilor si a fermentatiilor gastro-intestinale, contra diareei si contra infectiilor colonului. Extern, preparatul se foloseste ca antiseptic si antiparazitar.

Uleiul de germeni de porumb se obtine numai pe cale industriala, prin presare la rece, din boabele incoltite de porumb. Are un puternic efect de scadere a colesterolului, ajuta la mentinerea flexibilitatii si elasticitatii vaselor de sange, fiind un adevarat elixir pentru suferinzii de cardiopatie ischemica, de ateroscleroza, de arterita. Se administreaza doua lingurite pe zi, in cure de lunga durata (minimum 4 luni).

Porumbul in uz intern

Dismenoree (ciclu menstrual neregulat sau dureros) - se ia pulberea de matase de porumb, cate o lingurita rasa de 3 ori pe zi, in cure de 28 de zile, cu 7 zile de pauza. Are efecte reglatoare ale activitatii hormonale, opreste hemoragiile abundente, diminueaza starile de disconfort in timpul menstrelor. Este un remediu recomandat si in cazul tulburarilor care apar la inceputul menopauzei.

Litiaza renala, oligurie - se beau zilnic, in cure de o saptamana, cate 2-3 litri de ceai de matase de porumb, preparat dupa metoda de mai sus. Are un puternic efect de stimulare a diurezei, fiind un excelent remediu pentru eliminarea pietrelor sau a nisipului din rinichi si din vezica.

Cistita cronica, infectii renale cronice - se bea un litru de ceai de matase de porumb pe zi, in cure de cate doua saptamani. Efectele sunt mai puternice daca se adauga in acest ceai si cozi de cirese (1 lingura la litru).

Guta, reumatism, reumatism cronic degenerativ - se face toamna un tratament de trei saptamani, timp in care se consuma in fiecare zi cate un litru si jumatate de ceai de matase de porumb. In paralel, se consuma numai hrana vegetariana, cu multe legume si fructe crude. Este un tratament cu efecte depurative extrem de puternice, care face adevarate minuni, mai ales atunci cand este repetat.

Ateroscleroza, arterita, ischemie cardiaca la persoane cu valori ridicate ale colesterolului - se iau zilnic, pe stomacul gol, ca atare sau in salate de cruditati, doua lingurite de ulei de germeni de porumb. Tratamentul dureaza 3-6 luni si are efecte extrem de benefice asupra intregului aparat cardio-vascular.

Ascita - se iau zilnic patru lingurite de pulbere de matase de porumb. Planta se tine vreme de 5 minute sub limba, dupa care se inghite cu putina apa. Are efecte diuretice puternice, ajutand la eliminarea surplusului de apa din organism. De asemenea, are un efect benefic asupra ficatului.

Umflarea picioarelor (inclusiv in urma tratamentelor hormonale) - se bea dimineata si seara cate o jumatate de litru-un litru de ceai de matase de porumb, in cure de doua saptamani, cu o saptamana de pauza.

Gastrita hipo-acida, fermentatii gastro-intestinale - se ia de 4 ori pe zi cate o lingura de tuica in care a fost dizolvata cenusa de coceni de porumb. Are efecte stimulente ale secretiei si ale activitatii gastrice, distruge microorganismele daunatoare din tubul digestiv.

Porumbul in uz extern

Amigdalita, dureri de gat - se pune intr-un tifon mamaliga cat de calda puteti suporta (dar fara a va opari!) si se aplica pe zona gatului. Se inveleste apoi gatul cu o bucata de material de lana si se tine aceasta cataplasma vreme de un sfert de ora - douazeci de minute. Tratamentul se poate face si de doua ori pe zi, repetandu-se pana la vindecare.

Pneumonia - se face acelasi tratament de la amigdalita, dar aplicatia se face pe zona toracelui. Dupa aplicarea mamaligii foarte calde, bolnavul se inveleste bine si se lasa sa asude vreme de zece minute. Hipertermia astfel realizata favorizeaza o puternica reactie a sistemului imunitar, care va combate mult mai puternic microorganismele daunatoare.

Litiaza renala, colicile renale - se aplica pe rinichi o cataplasma cu mamaliga fierbinte, dupa ce in prealabil se bea un litru de ceai de matase de porumb. Temperatura ridicata va favoriza dilatarea cailor urinare, in timp ce efectul diuretic al ceaiului va favoriza eliminarea pietrelor sau a nisipului.

Reumatismul - se inveleste locul afectat in frunze de varza, iar deasupra se pune mamaliga cat de fierbinte puteti suporta. Efectul antiinflamator articular va fi foarte puternic, prin actiunea termica a mamaligii si prin intensificarea circulatiei, care va prelua mult mai bine principiile active din frunza de varza.

Infectii bacteriene si fungice la nivelul pielii - pe locurile afectate se pun comprese cu tuica in care a fost dizolvata cenusa de coceni. Aplicatia dureaza minimum o ora si se repeta pana la completa vindecare.

Contraindicatii la tratamentul
intern cu matase de porumb

Tratamentul intern cu matase de porumb este contraindicat persoanelor cu infectii renale acute, precum si in litiazele cu saruri de calciu.



Avantajele terapeutice ale consumului de mamaliga

Faimoasa si uneori in mod nedrept ironizata mamaliga romaneasca este un aliment foarte sanatos, recomandat ca inlocuitor al painii. De ce? Pentru ca atunci cand este preparata din malai natural (si nu din cel grisat), mamaliga este mult mai bogata in vitamine din complexul B si contine mai multe minerale utile (calciu si potasiu in special) decat painea. Apoi, mamaliga este consumata mereu proaspata, neavand nevoie de tot felul de conservanti si amelioratori sintetici daunatori, ca painea din comert. In plus, malaiul si mamaliga obtinuta din el au nenumarate aplicatii terapeutice certificate stiintific, din care vom enumera cateva:

Simptomele specifice debutului menopauzei, precum si tulburarile hormonale la femei sunt mult atenuate sau chiar eliminate de consumul sistematic de porumb, care contine substante ce regleaza activitatea gonadelor, favorizeaza oprirea hemoragiilor si are chiar usoare efecte calmante psihice.

Diabeticii vor beneficia si ei de consumul de mamaliga, care s-a demonstrat ca favorizeaza secretia endocrina a pancreasului si stimuleaza diureza. Din acest ultim motiv, mamaliga este recomandata si celor cu boli renale cronice.

Bolnavii de inima vor beneficia si ei de consumul sistematic de porumb, care este bogat in potasiu si substante din complexul B, ce protejeaza sistemul cardiovascular.

Curele de slabire in care se consuma mari cantitati de mamaliga sunt foarte eficiente, deoarece acest aliment provoaca mult mai rapid senzatia de satietate, si chiar atunci cand este consumat repetat nu ingrasa, deoarece este destul de sarac in calorii.

Colecistita si dischinezia biliara, la fel ca si afectiunile biliare in general, raspund foarte bine la un regim alimentar cu multa faina de porumb, care este un bun antiinflamator, colagog (stimulent al secretiei de bila) si coleretic (favorizeaza varsarea bilei in intestin), fiind unul dintre putinele alimente care au aceste proprietati. "
(sursa:formula AS)

marți, 25 mai 2010

Capsunii la ghiveci

Asa arata acum.Tocmai ce i-am pozat.Au facut niste capsuni imense.Intr-adevar imi dau de furca cu udatul,ca trebuiesc udati aproape zilnic,daca nu ploua,dar este o mare diferenta intre ei si cei din acelasi soi plantati in gradina.Plus ca la astia am pus din belsug gunoi de grajd putred,ceea ce la cei din gradina nu am prea avut.
Acum,ca mi-a tras sotul meu si robinetul de apa pana in gradina mea de legume,unde voi tine capsunii la ghiveci,va fi floare la ureche sa ii ud zilnic.




Trandafirul

Astazi mi-a inflorit primul trandafir din gradina mea.Asta pentru ca toti sunt tineri,iar majoritatea sunt prinsi in toamna sub peturi.Iar cei 4 mai vechi(adica de 2 ani),au inghetat atat de tare in iarna , incat a fost nevoie sa ii tund la 15-20 cm de la pamant,apoi i-am mutat pe terenul meu primavara asta.
Asa ca sunt tare bucuroasa.
Asa era de dimineata:

Si asa arata dupa amiaza:

Premii de la Micul

O multime de premii,care mai de care mai frumos.Multumesc din suflet Micul ca te-ai gandit la mine.




luni, 24 mai 2010

Prima tunsoare

De-acum avem baiat mare.gata cu buclele si cu exclamatiile gen"Vai ce fetita frumoasa aveti!!" :)))