vineri, 30 iulie 2010

Friday flowers






luni, 26 iulie 2010

O luna minunata

Azi,la ora 16.45, zana noastra implineste o luna de viata.O luna minunata,in care casa a fost si mai plina de fericire decat pana acum.O luna in care nu am facut altceva decat sa ne bucuram de ea si de David.Sunt doi copii minunati.Zana noastra nu plange decat daca ii este foame si atunci scoate niste sunete atat de dragalase incat nici nu par a fi plans.Cand incepe sa planga zice:"eeeeeeeeee" :))))
Iar David vorbeste mereu cu ea si ii spune:"Nu plange printesa mea,suntem aici cu tine." Nici nu mi-as fi inchipuit ca va fi atat de grijuliu cu ea,ca nu va fi deloc gelos ci,dimpotriva,o iubeste,o pupa si o alinta zilnic.
Asta,zic eu,este ADEVARATA FERICIRE.






marți, 20 iulie 2010

De prin gradina

Deoarece nu am mai reusit sa ma ocup de gradina asa cum as fi vrut,acum arata cam jalnic.Doar jumatatea in care am rosiile am reusit sa o curat de buruieni la vreo 10 zile dupa ce am venit din spital.Iar aleile si la flori a curatat si sapat sotul meu.In rest..........Dumnezeu cu mila.
Rosiile arata groaznic dupa ce le-a ars mana de 2 ori.A 2-a oara au fost arse si o parte din fructe,iar la unele plante s-au ars si varfurile,deci nu vor mai face alte fructe.
Asa ca am invatat ceva: niciodata sa nu le mai stropesc doar cand incep problemele.Intotdeauna sa le stropesc preventiv,incepand chiar de la stadiul de rasad.Anul trecut am fost o norocoasa,ca am cules cu lazile desi nu le-am stropit decat cu zeama bordeleza cand deja erau mari si cu fructe pe ele.Anul asta insa,nu a mai mers.
Inca un lucru pe care nu il voi mai face: sa seman semintele prea des in rasadnita.Au crescut greu,in special ardeii si vinetele,care nici macar nu s-au copt pana acum.
In schimb am niste flori superbe.Seara este o minune sa stau in foisor sa le admir si sa le simt mirosul.Pacat ca nu pot sta foarte mult din cauza tantarilor.Am incercat sa stropim dar degeaba.A doua zi s-au adunat din nou.
Am reusit sa adun si ceapa.Avand in vedere ca anul trecut nu am mai avut ce sa strang,ca am mancat-o de verde pe toata,sunt mandra de recolta mea,chiar daca nu ne va ajunge pentru toata iarna.Oricum prea multa nici nu am unde sa o tin deocamdata.
Am cules si destula fasole lata,desi nu credeam ca se va face atat de multa pe doar 3 araci.Am mancat de cateva ori si aproape am umplut un sertar de la congelator.Al patrulea arac l-am lasat de samanta,ca prea este frumoasa si gustoasa.Am pastrat si fasole fideluta verde inalta pentru samanta,pentru ca anul asta nu am avut decat de 2 araci,ca am uitat sa cumpar.
Din pacate am pus prea putini dovlecei anul acesta.Am pus de 2 ori,la interval de o luna,si am gresit.Credeam ca asa voi avea recolta pana mai spre toamna,insa cei pusi mai tarziu nu au crescut ,au ramas mici si,desi au inflorit ,nu cred ca vor face fructe.Oricum omul din greseli invata si,daca nu incerc,nu am de unde sa invat si sa le spun si la altii.
O parte din castraveti s-au manat,li s-au ingalbenit frunzele,dar inca mai fac fructe.Mai am o serie care abia acum infloresc si care arata mai bine.
Cam ata deocamdata de prin gradina mea.La anul sper sa fie mai bine :))















luni, 19 iulie 2010